Tampereelta pääsee kaupungin maaseutukyliin Teiskossa nykyään TKL:n sinisillä bussilla. Muutos tapahtui kesän lopussa, kun aikataulut muuttuivat ja kaupunki otta linjat pelkästään kaupungin hoidettavaksi. Aiemmin linjoista osa on jatkanut aina Ruovedelle ja Virroille asti. Liikennettä hoitaa kilpailutuksen voittanut Väinö Paunu Oy.

Sinänsä on hienoa, että Teiskoon on melko tiheä bussiliikenne, jonka lippuhinnat ovat kantakaupungin lippujen kanssa täysin samat, ainakin vielä. Tosin suunnitteilla on ollut vyöhykepohjainen lippu lähivuosina.

Ongelmia on kuitenkin ollut lukuisia uusien aikataulujen tultua käyttöön. Ensinnäkin monet vuorot ovat olleet jatkuvasti täynnä. Kuljen työssä usein bussilla ja klo 14-17 välillä bussi Teiskoon menevät vuorot ovat viimeistä paikkaa myötenä täynnä yleensä viimeistään keskussairaalan kohdalla. Kuulemani mukaan myös aamun 7 ja 8 aikaan kaupunkiin ajavat vuorot ovat olleet hyvin täynnä, ajoittain vielä 28 linjan muutoksen jälkeenkin.

Muitakin ongelmia on. Tiedän ainakin kaanaalaisten olevan tyytymättömiä sinne liikennöivien linjojen vähentymiseen. On myös ollut useampia kuljettajia, jotka eivät tunne reittiään. On saatettu jättää ajamatta koko eerolansuora tai mennä moottoritietä, vaikka pitikin mennä Atalan kautta.

Perustin aiheesta adressin, joka on saanut jo mukavasti allekirjoittajia. Nettipohjaisen lisäksi adressin voi allekirjoittaa tällä hetkellä Kämmenniemen kirjastossa. 

On huolestuttavaa, jos palvelu on niin heikkoa, että ihmiset asettavat bussin toiselle sijalle ja käyttävät henkilöautoa. Teiskon linjojen hyvä toimivuus on suhteessa jopa tärkeämpää kuin vaikka keskustalinjan, sillä hyvin toimivalla 90-linjalla säästetään eniten henkilöautolla ajettuja kilometrejä.

Lokakuun alussa luovutan adressin joukkoliikennelautakunnalle ja odotan, että saan kuulla onko kaupunki valmis reagoimaan ongelmiin. Pienen korjausliikkeen kaupunki jo teki, mutta se ei riitä.