Paikallislehti kertoi Postin lakkauttavan Keuruulla toimipisteensä. En voi ymmärtää kuinka 10 000 asukkaan kuntaa (+ Multia, missä jo asiamiesposti) palvelemaan ei kannata pitää postikonttoria.

Posti aluepäällikkö kertoo, että lakkautus ei heikennä postinjakelua. Uskoako tuota! Ainakin lakkautus vaikuttaa kyllä postipakettien ja kirjeiden lähettämiseen. Täytyy muistaa esimerkiksi, että posti on monille pienyrittäjille tärkeä työkalu tuotteiden toimittamiseen sekä vastaanottamiseen.

Toki joku yrittäjä keuruullakin odottaa vesi kielellä, että saisi rahakkaan sivuelinkeinon. Nuolaiskaa rauhassa, mutta joudutte pettymään. Posti tulee kilpailuttamaan kiinnostuneita ja parhaimman tarjouksen (pienimmän katteen itselleen tekevä) tehnyt saa postipalvelut.

Tuloksena on usein ollut, että postipalvelut ovat ruuhkaisempia, uusi yrittäjä tekee postityön vähän toisella kädellä ja kaikkia nykyisiä palveluita ei luukulta saa.

Postin siirtyminen liikelaitokseksi ja kansainväliseenkin kilpailuun on pakottanut aina vain tiukempaan ansaintalogiikkaan. Siihen kuuluvat postin toimittamisen myöhentäminen, konttorien alasajo ja palveluiden karsiminen.

Keuruulaisilla ei kuitenkaan ole asiassa enää mitään tehtävissä. Lauri Oinonen tekee asiassa eduskuntakyselyn, minkä paikallislehti julkaisee. Vaikutusta ei ole, vaan itsenäinen liikelaitos Itella saa tehdä päätökset itse siitä mikä bisnes on kannattavaa.

Lopputulos on, että Keuruu jää taas yhdessä asiassa vähän kakkoskunnan asemaan.