Lasten päiväkodissa on ollut jo pidempään vesirokkoa liikkeellä. Nythän se sitten iski esikoiseemme. Mielenkiinnolla odotamme, kuinka monta viikkoa kolmilapsinen perheemme on kutinan kourissa.

Kevät on uuden kasvun, ja suunnitelmien aikaa. Ajatukset uudisrakenteisesta ekoyhteisöstä elävät suunnitelmissamme.

Keuruun Ekokylän hanke uudisrakentamiseksi on edennyt hitaasti, ainakin viimeisen vuoden ajan. Sitä olemme seuranneet nyt sivusta asuessamme Otavalla.

Tampereen suunnalla on ilahduttavasti yhteisöhankkeita vireillä. Useat ystävämme ovat kunnostamassa Annikin puukorttelia, kunhan pääsevät valituksen käsittelyn jälkeen itse asiaan. Kuulemani mukaan myös ainakin yksi muu hanke Tampereen seudulla on Pilari ry:n vetämänä vireillä ja kolmas itsenäinen käynnistymässä.

Esikoisen koulun aloittaminen on vajaan kahden vuoden päässä, joten valinta pitkäaikaisesta asuinpaikasta tuntuu tärkeältä kohta tehdä.

Olen lukenut myös kohta lävitse aika erilaisesta projektista kirjan 'Suomalainen miehuuskoe'. Ihmettelen, kuinka hurjan isoja ja kalliita taloprojekteja yhden perheen tarpeisiin tehdään.

Hyvin erilainen on ollut Commondtien projekti savi-pelkkahirsitalon kanssa. Laajempaa perspektiiviä ja syvempiä tulkintoja yhteisöasumiseen saa seuraamalla ekopioneerien retkeä Euroopassa.