Vihreä Keurusseutu piti vuosikokouksen itsenäisyyspäivän aattona. Minut valittiin uudestaan puheenjohtajaksi.

Tulevana vuonna pidetään kunnallisvaalit, mistä myös kokouksessa keskusteltiin. Päätimme asettaa kunnianhimoisesti ehdokaslistat sekä Keuruulle että Multialle. Useita nimiä ehdokkaiksi meillä jo on, joten tilanne on lupaava. Lisää ehdokasehdokkaita saa toki ehdottaa.

Olemme valmistelleet biokaasuseminaarin järjestämistä tammi-helmikuussa. Yhdistys ehdotti myös keskustan kunnallisjärjestölle osallistumista seminaarin järjestämiseen. Vastausta vielä odotellaan.

Selailin nettiä ja törmäsin myös polttokennoja koskevaan radio-ohjelmaan. Sähkön tuottaminen hajautetusti biokaasusta polttokennolla vaikuttaa erittäin hyvältä mahdollisuudelta.

Ensimmäistä kertaa myös ymmärsin selvästi sen, mitä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen henkilötasolla merkitsee. Satu Hassi kertoo kolumnissaan, että jokaisen maailman asukas saisi enintään tuottaa 2000 kg hiilidioksidia/vuosi vuoteen 2050 mennessä, että pystyisimme pitämään ilmakehän CO2:n kurissa.

Se tarkoittaisi, että voisin ajaa 145 g/km tuottavalla Zafirallani noin 13 790 km, mikäli käytän bensiiniä. Asumisesta tai ruoa'asta ei CO2-päästöjä saisi sitten tullakaan. Eikä henkeä kohti kunnallisista ja valtiollisista toimista.

Silti en pidä lainkaan mahdottomana, että pääsisimme tuohon tasoon, joka on alle keskiverto-kiinalaisen CO2-päästöjen. Miksi en? Koska ei ole muuta mahdollisuutta säilyttää elämä sellaisena kuin se tunnetaan.

Kannattaa muuten seurata Balin ilmastonkokousta Vihreiden Bali-portaalin kautta.