Maailman ilmatieteen järjestön mukaan (pdf) maailman ilmastopäästöt ovat jatkaneet vain nousuaan, myös teollisuusmaissa. Törkeää piittaamattomuutta! Edes päästöjen kasvua ei ole saatu tyrehdytettyä. Enää ei yhdenkään hallituksen tai yrityksen pidä antaa väittää: "Ei meillä ole merkitystä". "Myös toisten täytyy ensin sitoutua vähennyksiin."

Sentään kokoomuslainen rakentamisministeri on esittämässä rakentamismääräysten tiukentamista liittyen energiankulutukseen. Vapaavuori muistuttaa ihan järkevästi vanhan asuntokannan kulutuksen vähentäminen on vaikeaa. Mielestäni eristysmääräyksiä pitää uudisrakennuksissa tiukentaa, mutta vanhojen osalta pitäisi keskittyä velvoittavalla lainsäädännöllä, verotuksella ja avustuksin siihen, että ne lämpenisivät CO2-neutraaleilla lähteillä. Näin päästään nopeammin tavoitteeseen CO2-päästöjen vähentämisestä.

Täytyy muistaa, että vanhojen talojen lisäeristämisestä tulee jätettä ja uusmateriaali aiheuttaa energian kulutusta sekä kasvattaa ekologista jalanjälkeä. Raaka-aineiden kulutusta pitääkin punnita suhteessa lisäeristyksen hyötyyn.

Vielä, joissain uutisissa kerrottiin Suomeen olevan tulossa useita lasten sisäleikkikeskuksia. Suuntaus tuntuu masentavalta. Hallit ovat toki tulossa suuriin kaupunkeihin, joissa lapset ovat jo ennestään vähän ulkona ja vielä vähemmän luonnossa. Todellinen vastavirta esimerkiksi Metsämörri-toiminnalle.

No, ehkä halleilla on jotain annettavaa rospuuttoaikana, kun kaupunki ottaa keinut pois leikkikentiltä eikä luistelemaan vielä pääse.