Auton haku lähestyy. Seurailen päivittäin tarjontaa Berliinin seudulla useista nettipalveluista. Tarjonta elää vähän. Toivon mukaan vaihtoehtoja olisi edes pari.

Jouduimme hakemaan Eelille oman passin. Uudet biometriset passit estävät lapsien liittämisen vanhempien passeihin. En tiedä mitä ajatella. Saadaanko passien biometrisillä tunnisteilla loppujen lopuksi jotain hyvää aikaan maailmassa. Kiristykset ehkä estävät varastettujen passien kauppaa ja sitä kautta 'laitonta' siirtolaisuutta.

Olen yrittänyt tarjota tarinaa biokaasuauton hakemisesta ja siihen kainalojuttua sanomalehtiin, tuloksetta. Biokaasu on kiinnostava ja autojen hausta on juttuja kuulemma tehty jo useita. Yhdistelmä ei innosta. Erään paikallislehden toimittaja huomautti, että paikalliset autokaupat ovat iso lehtien ilmoittajakunta, jonka varpaille ei parane astua. Enpä tiedä olisko siinä osasyy.

Hieman epäilyttää kuinka pärjäämme vähäisellä saksan kielen osaamisella. Itse en ole lukenut saksaa lainkaan ja isäni silloin joskus vuosikymmeniä sitten. Mutta sanakirjan, kirjastosta lainatun oppaan ja erikoissanaston (pdf) kanssa pärjää. Ja kyllähän kai saksassakin englantia puhutaan ja ymmärretään.