Nyt on päätetty, että autoa lähdetään hakemaan 7. päivä. Kolmen polven miesporukassa: poikani Eeli, minä ja autoista hyvin perillä oleva isäni. Lento Berliiniin on jo varattu ja paluu Rostockista Superfastilla. Myös yksi yö Berliinissä on jo varattu hotellissa. Olen varautunut siihen, että ostoa ja paperiasioita ei saada yhdessä päivässä hoidettua.

Lentäminen oli vähän ongelmallinen valinta eettisesti, mutta voitan sillä aikaa vuorokauden. Kevennän omatuntoani maksamalla Maan ystävien 'lentoveroa'. Ja onhan minulla hyvä syy tälle reissulle, jonka seurauksena ajamiseni hiilidioksiditase putoaa rajusti. (s.15).

Päätin mennä Berliiniin, koska siellä on ollut eniten tarjolla vaihtoehtoja biokaasuautoissa, ja erityisesti Opel Zafiroissa sekä varavaihtoehdossa Fiat Multiplassa.

Löysin vihdoin myös hyvän sivun, missä kerrotaan miten paperiasiat hoidetaan Saksan päässä.

Muuten reissusta on hyvä ja luottavainen olo, mutta jälkikäteen määrättävä ajoneuvovero ottaa päähän. Se saattaa tuplata auton ostohinnan. Vähintäänkin ympäristöystävällisissä autoissa veroa pitäisi reilusti kohtuullistaa, sillä käytettyinä niitä ei Suomesta kerta kaikkiaan saa.