Olen jo pitkään pohtinut oman auton käyttöä. Sen käytön ympäristörasitusta ja toisaalta tarpeita omalle autolle.

Emme omistaneet autoa reiluun vuoteen kun muutimme Keuruulle. Silloin se oli mahdollista, kun pystyin tekemään etätöitä ja olin työttömänä. Sitten hankimme diesel-kimppa-auton, millä oli tarkoitus ajaa biodieselillä. Biodieseliä ei vain kerta kaikkiaan saa ostettua maakunnasta, kun valmisteveroa ei ole vielä poistettu.

Eikä biodieselin käyttö ole mitenkään yksiselitteisesti ympäristöystävällinen polttoaine, vaikka se maatilaluokassa valmistettuna olisi monilla tavoin kokonaisuudessa hyvä juttu.

On joitain syitä miksi kaikesta huolimatta autoa tarvitaan suurempien kaupunkien ulkopuolella: lasten kuljettaminen harrastuksiin ja liikkumista vaativa työni.

Biokaasuauton hankkiminen on muutaman kuukauden kuluessa varmistunut ratkaisukseni.Koska meillä ei ole varaa uuden auton ostoon, eikä käytettyjä biokaasuautoja saa Suomesta, olen suuntaamassa ensi kuussa Saksaan.

Tutkin hartaasti eri vaihtoehtoja ja olen päätynyt ostamaan Opel Zafira 1.6 CNG:n. Vuosimallitoive olisi 2002-2005. Saa nähdä onko niitä saatavana, kun pääsemme perille Saksaan.

Kerron tulevissa kirjoituksissa tämän auton hakuu liittyvistä tapahtumista. Stay in tune!

Niin, vm 97 Seat Toledoni, jonka kimppa purettiin kesän alussa, olisi myynnissä ;-) Hyvä kone ja ehjä runko. Hyvin vähän ruostetta. Kysy lisää jos kiinnostaa.