Maataloustukien hakuaika päättyi huhtikuun loppuun. Lomakkeita tuli postissa maalis-huhtikuun aikana kiitettävästi. Onneksi Ekokylä on kasvinviljelytila.

Melkoisen kivuttomastihan papereiden täyttäminen meni. Kyse on enemmänkin tarkkuudesta ja terminologian sietokyvystä. Isommilla tiloilla ja eläinten kanssa työskentelevien tuskastumisen kyllä ymmärrän.

Ekokylä pääsi tekemään uuden ympäristötukisitoumuksen, minkä myötä luomutuki nousee lähes 50% hehtaaria kohti. Lisätoimenpiteiksi valitsin helposti täyttyvän kasvipeitteisyysvaatimuksen sekä ravinnetaseiden laskennan.

Maatalousharjoittelijammekin aloitti. Kevätkynnöillä aloitettiin, kun päätin kuttujen määrän kasvaessa laittaa herne-kaura -seoksen kasvamaan. Perunat kasvattavat itujaan peltoon pääsyä odotellessa.

Muutama päivä sitten jouduin epätavallisempaan hommaan. Yksi kutuista kuoli vähän mystisesti ja eläinlääkäri ei kerinnyt paikalle ennen raatoauton tuloa. Tein kutulle ruumiinavauksen lääkärin ohjeiden mukaisesti ja etsimme mahoista jotain syytä kuolemalle. Hieman epäselväksi homma jäi, mutta täysinäinen pötsi ja toisaalta tyhjän oloinen ohutsuoli viittasi tukokseen jossain. Kaikkea sitä kanssa saa tehdäkseen...

Nyt voin myös helposti todistaa Keuruun olevan todellakin kolmen maakunnan rajalla. Aina ajaessani Ekokylään keskustasta vaihtelee Radio Suomen taajuus kolmen maakuntaradion kesken: Radio Tampere, Radio E-Pohjanmaa ja Radio Keski-Suomi. Hieman ärsyttää tosin joskus, kun kesken lauseen kiinnostava ohjelma vaihtuu ihan muuksi.