Keski-Suomen energiatoimisto on julkaissut maakunnan ja kuntien energiataseet vuosilta 2004. Mielenkiintoista luettavaa. Maakunnan alueella kulutus on valitettavasti kasvanut 9% vuoteen 1998 verrattuna, ja erityisesti teollisuuden sekä liikenteen osuuden kasvu osoittaa kuinka energiansäästölle on siellä runsaasti tilaa. Onneksi biopolttoaineiden osuus on noussut. 

Keuruun tilasto (pdf) on heikko, joskaan ei täysin negatiivinen. Vaikka kokonaisenergiankulutus on laskenut 9%, on Keuruulla lähes puolet (49%) energiasta öljyllä tuotettua, kun koko maakunnan keskiarvo on 23%. Öljyn käyttö on tosin laskenut 13%.

Näyttäisi, että Keuruun alueen pellettilämmityksen lisääntyminen juuri em. aikavälillä näkyy jo tilastoissa positiivisena kehityksenä. Edelleen kuitenkin öljystä 35% käytetään rakennuksien lämmityksessä.

Kritisoitavaa on sen sijaan enemmän Keuruun nihkeydestä kuntayhteistyöhön. Kirjoitin aiemmin, miten näen tilanteen. Eilisen Radio Keski-Suomen jutussa käy ilmi  Lauri Oinosen ja Merja Ahosen suulla, että jonkinlaiseen kummalliseen ylenkatsomiseen on vaivuttu. Alueen keskuksella on parhaat edellytykset vetää yhteistyön syventämistä, mutta näyttää ajatuksena olevan odottaa, kunnes poloiset pikkuveljet ja siskot tulevat nöyristelemään. Ei hyvä menettely kenenkään kannalta.