Tunsin samalla onnea ja piston sydämessäni tänään. Vaaliteltalle Keuruun torilla tuli lähellä eläkeikää oleva nainen, joka kertoi tulevansa juuri äänestämästä. Hän oli äänestänyt ensimmäistä kertaa vihreitä. Onnittelin häntä lämpimästi päätöksestä.

Lämmitti kovasti, kun hän kertoi antaneensa äänensä minulle. Mutta samalla, näin naisten päivänä, tunsin varastaneeni äänen joltain naisehdokkaalta.

Eduskunta on edelleen naisten aliedustettuna. Toisaalta vihreiden eduskuntaryhmässä on tällä hetkellä 4 miestä ja 10 naista.

En tunne enää oman tunnon tuskia. Olin hänelle paras mahdollinen ehdokas; kukin asettaa äänestyskopissa ominaisuuksia tärkeysjärjestykseen. Mikäli Keuruulla olisi ollut vihreä naisehdokas tarjolla, en olisi saanut tämän naisen ääntä.

Ihailen monia vihreitä naisedustajia. Heidi Hautala on henkilökohtainen esikuvani politiikassa. Puheenjohtaja Tarja Cronberg on hyvänä kakkosena.

Hän pärjäsi hyvin illan Ylen vaalitentissä Oras Tynkkysen kanssa. Toimittajien punainen taustamotivaatio paljastui perustulo-osiossa; sen verran demaripohjaisiin virheväitteisiin heidän argumentointinsa perustulosta pohjautui.

Tarja sai tänään myös Keuruun vaaliteltalla hyviä arvioita kahvilla käyneiden puheissa. Erityisesti eläkeläiset ja lähellä eläkeikää olevat kehuivat hänen mielipiteitään ja asioiden esittämistä. Hyvä Tarja!