EU parlamentissa käsitellään tänään yleisistunnossa keskustalaisen MEP:n, Kyösti Virrankosken valmistelemaa raporttia. Paperi koskee pääosin muuntogeenisten kasvien hyväksymistä viljelyyn EU:ssa. Jo valiokuntakäsittelyssä raporttiin esitettiin 190 muutosta.

Virrankosken raportti on kuin bioteollisuuden kynästä. Hänen raporttiaan ja suomalaisuutensa on ollut voimakkaasti esillä kv-tiedotusvälineissä. Ei missään nimessä positiivista julkisuutta, kun noin 2/3 eurooppalaisista ei halua gm-aineksia lautaselleen. Toivottavasti parlamentti ei hyväksy raporttia.

Huikean kalliin (pdf) EP-vaalikampanjan tehnyt Virrankoski varmasti muistaa, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Keskustan eduskuntaryhmässä on onneksi ollut järkevämpää suhtautumista aiheeseen. Tosin maa- ja metsätalousministeri Korkeaoja on kyllä hyvin gmo-myönteinen.

Hesarissa maa- ja metsätalousministeriön erikoistutkija Jussi Tammisola (toimittaja teki sukunimessä virheen) puolestaan viittaa kintaalle erään gm-maissin toksisuuskokeiden tuloksille. Tämä tutkimus julkaistaan vertaisarvioidussa julkaisussa ja se on tehty ranskalaisessa asiantuntijalaitoksessa.

Kummallista välinpitämättömyyttä! Kyllä riskinarviointidirektiivin mukaan uudet todisteet pitää aina käsitellä.