Vaalit ovat ohitse. Pinnallinen tunne on pettymys. Sain 230 ääntä. Näistä 70 tuli Keuruulta, 90 Jyväskylästä ja muut eri puolelta maakuntaa. En ollut kai tarpeeksi tunnettu. Suuria irtiottoja kampanjan aikana en kuitenkaan tehnyt, minkä perusteella minua ei olisi voinut maakunnassa ja Keuruulla äänestää.

Eikä mennyt ensimmäinen vihreä keskisuomalaisedustaja lävitse vieläkään. Matkaa jäi yli 1000 ääntä, vaikka 0,4% ja 802 ääntä olikin kasvua. Tuija Mäkinen kyllä lisäsi ääniään yli 1000 viime vaaleihin, mutta meiltä muilta olisi tarvittu enemmän ääniä.

Takapakkia vihreillä tuli mm. Joutsassa, Jyväskylän mlkssa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Korpilahdella, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Luhangalla, Muuramessa, Pylkönmäellä, Viitasaarella ja Äänekoskella. Vaikkei monta ääntä per kunta, on kokonaisuudessaan niillä merkitys.

Onneksi valtakunnallisesti vihreät kasvoivat taas, myös paikkamäärässä. On erityisen hienoa, että Oras Tynkkynen Pirkanmaalta triplasi 2003 vaalien tuloksensa, Heidi Hautala Uudellamaalla sai yli 12 000 ääntä ja Varsinais-Suomesta saatiin läpi toinenkin ehdokas. Tarja Cronberg keräsi maakunnan toiseksi eniten ääniä (7800), mutta lista ei kerännyt tarpeeksi ääniä läpimenoon. Yritys oli kuitenkin hieno.