Jyväskylässä oli tänään hauska nuorten, nuorille järjestämä vaalitilaisuus. Useiden nuorisojärjestöjen tilaisuus pidettiin Jyväskeskuksen keskusaukiolla. Meille nuorille ehdokkaille puettiin päähän pahvikruunut ja kaulaan itse tekemämme nimikyltti.

Parasta oli, että yleisö osallistui aktiivisesti osoittamalla suosiota ja ottamalla kantaa. Kysymyksiä oli laidasta laitaan, myös kevyempiä: luetko 7-päivää -lehteä tai pelaatko nettipokeria. Molempiin voin vastata selkeästi en.

Hyvää oli myös se, että tilaisuus pidettiin julkisessa tilassa. Olen huolestuneena seurannut sitä, että kauppaliikkeet, VR jne. kieltävät esitteiden levittämisen tai teltan pidon alueillaan. Seurauksena on, että politiikkaa siirretään kauemmaksi ihmisten arjesta. Ja se ei ole hyvä suuntaus. Kaupan edusta on selvästi julkinen tila ja sitä pitäisi voida käyttää vaalikampanjointiin; tietenkin häiritsemättä kulkua kauppaan tai pois.

Aikaisemmin aamulla kävin pitämässä torikahvilaa Multialla. Turhaan ei potkukelkkailun MM-kisoja pidetä juuri Multialla. Kylänraitilla nimittäin tuli vastaan kymmeniä mummoja potkukelkkaineen. Samaiset ikänaiset olivatkin teltalla kävijöistä ahkerimpia.

Multialla ja Jyväskylässä sain jaettua useita satoja lehtiäni, joten päivä onnistui siltäkin osin hyvin.