Perustulo on saanut selvästi nostetta. Pääministeri Vanhanen on kannattanut valikoivaa perustuloa. Sehän on aika kaukana Vihreiden perusajatuksesta yhtäläisestä perustulosta, jonka mukana myös remontoidaan palkkaverotusta. Mutta Vanhasen perustulo-käsitteen käyttö on positiivinen kädenojennus perustulon etenemiselle ensi hallituskaudella.

Myös kokoomuksessa on perustuloa käsitelty. Kansallisen sivistysliiton järjestämässä tilaisuudessa Osmo Soininvaaran esitys sai tuke Suomalaisen klubin jäseniltä. Harkimo ja Jaskari sen sijaan jatkoivat ymmärtämättömiä puheita perustulon väitetystä joutilaisuuden lisäämisestä. Niille ihmisille, jotka jäävät täysin laakereilleen saatuaan perustulon, ei tilanteessa ole mitään muuta muutosta nykytilaan kuin, että yhteiskunnan ei tarvitse pitää niin suurta koneistoa ko. ihmisryhmän tulojen maksamiseen.

Demareiden think thank - Kalevi Sorsa säätiön tilaisuudessa demarit osoittivat taas olevansa kaivautuneita menneisyyden vallihautoihin. Järjestelmässä ei nähdä ongelmia ja perustuloon ei ole - virheväitteistä päätellen - edes tutustuttu.


Tänään pääsin vihdoin taas urheilemaan. Pelasin sulkapalloa tunnin verran. Vastustajani tarjosi tiukan pelin. Voiton tahtoni oli silti suurempi ja vein kaikki erät. Toivottavasti tämä on vertauskuvallista reilun kahden viikon päästä tulevia vaaleja ajatellen.

421037.jpg

Tässä illalla pyöräytin vielä korvapuusteja huomista Keuruun toritilaisuutta varten. Toivotaan, että tekevät  kauppansa!