Raakaa peliä oli eilen aamulla, kun pakkasin autoon vaaliteltan 32 asteen pakkasessa ja suuntasimme urheasti vaalipäällikköni Seija Mannilan kanssa Keuruun torille.

Olimme muuten varmuudella torin ainoat telttailijat. Ketään muita ei paikalla ollut. Yllättäen kuitenkaan ilma ei ollut aivan paha, kun aurinko paistoi.

387554.jpg

Emme paleltaneet mitään ruumiinosaa ja kävijöitäkin oli varsin hyvin, noin 15 kpl. Ainakin näytimme paikallisille -banderollilla kauempaa ohittaneille – että emme pelkää edes pakkasta.


Todella mukavaa oli, että useat kävijät olivat kannustavia. Hauskin hetki oli, kun paikallinen metallialan mies kävi ensin juttelemassa pitkään ja tuli vielä uudestaan - hakemaan rintamerkkejä ja heijastimia. Kehui laittavansa rintamerkin työpaikan kahvipöytään saadakseen keskustelua aikaan.

Pakkanen on jatkunut ja tuonut vähän ongelmia vanhassa hatarassa talossamme asuville. Murphyn lain mukaan läämitysjärjestelmään tulee vika juuri kovimmilla pakkasilla. Sen lisäksi, että vanha pellettipoltin (PellX) alkoi ryppyilemään, saimme vielä huonolaatuista pellettiäkin.

No molemmet ongelmat ratkesivat pian. Polttimeen saatiin uudempi prosessori ja Vapo antaa pelletistä hyvitystä.

Pakkanen on tuonut sen ilmiön mukanaan, että ihmiset alkavat vänkäämään vastaan, ettei ilmastonmuutos olekaan oikeasti toteutumassa. Puhutaan myös siitä – kylläkin faktasta – että jääkausia on ollut aina ja nytkin joidenkin arvioiden mukaan ollaan menossa kohti jääkautta.

Mutta eivät vänkääjät ymmärrä kyseessä olevan satojen tuhansien vuosien perspektiivin tapahtumat. Ihmiskuntaa ei lämmitä se, että mikäli ilmasto seuraavan parin sadan vuoden aikana lämpiää 5 astetta ja tuo mukanaan hurjia muutoksia. Silloin on vähän onttoa sanoa, että "kyllähän täällä taas kylmenee vuonna 180 500."