Olemme nuorimmaisen takia käymässä kontrollikäynnilllä Helsingin lastenklinikalla. Täällä ja vertaistukilistoilla näkee kuinka sairaanhoidon leikkaukset aiheuttavat inhimillistä kärsimystä. Jatkuvasti tapahtuu hoitovirheitä, joista suurin osa jää vanhemmilta raportoimatta. Lääkärit eivät ainakaan kehota tekemään ilmoituksia. Kerrotaan kuinka raskasta se on. "Mutta kyllähän siihen on aina mahdollisuus."Kukapa korpin silmää nokkisi...

Väärien lääkkeiden tuominen on käsittämättömän yleistä. Lapsen etua pystyy valvomaan parhaiten tarkkasilmäinen vanhempi.

Samaan aikaan, kun myös lastenklinikalla ovat hoitajat ylikuormitettuja, on myös tilat hurjassa kunnossa. Ajankohtainen Kakkonen kertoikin, kuinka viranomaiset ja HUS käyvät absurdia taistelua.

Meillä on omakohtaisia kokemuksia lasten teho-osastolta. Lasten teho-osastolla on on yli viisinkertaisesti enemmän lapsia, kuin mitä ovat tilasuositukset. Ja huoneita homeremontoidaan huone kerrallaan. Hengenvaarassa olevat lapset voivat altistua homepölylle. Eikä kuumana kesäpäivänä voinut käyttää homeiden liikkumisen estämiseksi tuuletinta, kun aurinko porotti teho-osaston siipeen, jota ei saanut kunnolla suojata auringonvalolta julkisivun museaalisten arvojen rikkoutumatta.

Ehkä vikaa on HUS:ssa, kun se yrittää väärissä tiloissa pyörittää elintärkeitä toimintoja, mutta en oikein lämpene rakennussuojeluinnolle tällaisissa yksittäisissä kysymyksissä.

No, pystyn täällä ollessakin osallistumaan - kiitos mobiilinettiyhteyden - kansalaisjärjestöjen toimintaan. Eilen ja tänään saimme muokattua ja lähetettyä valmistelemani europarlamentaarikko Virrankoskea koskevan tiedotteen Maan ystävien kanssa.

Virrankoski on osoittanut olevansa pahasti eturyhmien vietävissä. Hänen vähänlainen osaamisensa bioteknologiakysymyksissä aiemmin viittaa siihen, että raportin on tehnyt bioteollisuus. Pelkkä kilpailu Yhdysvaltojen kanssa ei voi olla syy siihen, että valtaosan eurooppalaisten vastahangalle kohautetaan olkaa. Tai väitetään gmo-kasvien lisäävän satoja, kuten hän väittää heikkoon tutkimusnäyttöön viitaten.