Vuosi on muuttunut. Täytyy opetella kirjoittamaan 2007 viime vuotisen sijaan. Odotan tältä vuodelta iloa ja toivoa vakaammasta tulevaisuudesta.

Ilmasto muuttuu tänäkin vuonna, se on selvää. Mutta muutummeko me vähentämään ilmastonmuutosta? Toivottavasti mahdollisimman moni lupaisi tänä vuonna niin yleisen laihdutuslupauksen lisäksi laihduttavansa kulutustaan ja lisäävänsä enemmän aikaa itselleen ja lähimmilleen.

Maaseudun  Tulevaisuudessa (29.12.) oli juttu siitä, kuinka ilmastonmuutos hyödyttää Suomea ja kuinka täällä on pian Pariisin ja Euroopan paras kasvintuotantoilmasto. On selvää, että ilmastonmuutoksella ei saa pelkästään uhkailla. Tärkeä kysymys on kuitenkin, että antaako tällainen yksipuolinen kirjoitus joidenkin mielestä luvan jatkaa samalla laissez faire -linjalla? Näin sitä ei voi ajatella.

On virheellistä unohtaa ilmastonmuutoksen globaalit vaikutukset ja niiden heijastuminen Suomeen. Elämme yhteisellä pallolla ja vapaamatkustaminen ilmastonmuutoksen torjunnassa ei olisi kv-poliittisesti eikä moraalisesti oikein.

Eilen huomasin yhden uuden syyn miksi ilmastonmuutos sucks. Lasten pukeminen kuravaatteisiin ja rapasessa pihassa leikkiminen syövät vanhempien hermoja. Ilmaston muuttuessa Suomen syksy, talvi ja kevät muuttuisivat entistä enemmän yhdeksi rospuuttovuodenajaksi.