Joulu meni leppoisasti pääosin vanhempieni ja vähän appivanhempien tykönä. Yhdessäoloa, keskustelua ja väliin lähes riidaksi asti menneitä pelejä ;-)

Annoin lahjaksi isälleni Erkki Tuomiojan kirjan, johon liittyen olen pari kertaa blogannut. Tietenkin päädyin itsekin lukemaan kirjan alkua ja tunnustan kiinnostuneeni kirjasta. Se vaikuttaa pohjautuvan hyvään taustatyöhän ja soljuu mukavasti - tosin hiukan turhan monipolvisesti - eteenpäin. Erityisesti minua alkoi kiinnostaa kirja, koska siitä saa kuvan, että Suomen itsenäistymisen aikoihin täällä on ollut poliittisia toimijoita hyvin monista kansallisuuksista.

Kirjassa pienenä sivujuonena olevat Pekkalan veljekset - Mauno ja Eino - taas olivat sukuymmärryksen kannalta hyvä syy perehtyä kirjaan.

Itse sain lahjaksi oikein kiinnostavan artikkelikokoelmakirjan Talous ja demokratia. Vaihtoehtoiset talouskokeilut ovat hyvin kiehtovia. Varsinkin kolmannen vaihtoehdon etsiminen kapitalismin ja sosialismin sijaan on tavoitteena oikeansuuntainen. En ole päässyt vielä Olli Tammilehdon artikkelia pidemmälle, mutta voin iloisena todeta suomalaisten kansalaisaktiivien otteen globaalin talouden ymmärtämiseksi olevan korkean.

Olemme heränneet siihen tosiasiaan, että TV:n näkyminen loppuu ellemme hanki digisovitinta tai digitelkkaria. Vanhassa telkassamme ei ole scart-liitintä, joten mietimme kannattaako rf-modulaattorilla olevaa sovitinta ostaa vai kokonaan uusi telkkari. Sitten ovat kaikenlaiset HDTVt ja plasmat ja LCDt ja muut muka tarpeelliset uutuudet.

Minulle olisi riittänyt ihan analoginen tv-lähetys. Toivottavasti laitteet pian kehittyvät sellaisiksi, että uuden siirtotekniikan tulo ei tarkoita koko vastaanottimen uusintaa vaan kulutusta voitaisiin pienentää vain päivittämällä peruskokoonpano ja hankkimalla edullisesti varaosia rikkimenneiden tilalle.