Vihreiden perustuloehdotus on saanut Iltasanomien pääkirjoittajan liikkeelle jo kaksi kertaa aivan lyhyenä aikana. Sävy on ollut hyvin epäilevä, kuten oli arvattua.

Kirjoitin Keskisuomalaiseen perustulosta. Kukaan ei ole pyynnöstä huolimatta demareista vastannut; eikä kukaan muukaan.

Ehkä he odottivat arvovaltaista tukea? Nyt demarien thin(k)-thank KaleviSorsa-säätiö, on antanut Pentti-Tarja Halosen-mies-Arajärvelle tilaisuuden kritisoida perustuloa. Arajärvi on kyllä perusteellinen, perustuslain auktoriteetin esittelyä myöten. Mutta hän on joko puutteellisten tietojen varassa Vihreiden ehdotuksesta tai tietoisesti yrittää sumuttaa.

Erityisesti Arajärven johtopäätökset ovat sosiaalidemokraattisesti värittyneitä. Hän ei näe nykytodellisuutta vaan väittää perustulon syventävän A- ja B -kansalaisuuden kuilua ja alentavan palkkoja.

Miten ihmeessä muka palkat alentuisivat tilanteessa, kun työntekijöistä alkaa olla pulaa perustulo lisää ihmisten mahdollisuutta jättää huonopalkkainen työ väliin?

Ja miten jako eri kansalaisuuksiin voi pahentua siitä, että annetaan ihmisille mahdollisuus saada perustoimeentulo nöyristelemättä? Perustulojärjestelmä ei tarkoita, että työvoimatoimistot lakkaisivat toimimasta ja edistäisivät työttömien työnsaantimahdollisuuksia. Jatkossa ne vain eivät voisi pakottaa työtöntä mihinkään etuuksien saamiseksi.

Samassa tilaisuudessa muuten ministeri Tarja Filatov perää muutosta työttömyysturvalakiin, että lakia pitäisi uudistaa, että pätkätöiden tekoon olisi suurempi kannustavuus!


Saa nähdä yritetäänkö perustulo vaieta kuoliaaksi vai alkaako mustamaalaus lorvimisen kannustamis-argumenteilla. Politiikka on sitten ihanaa!