Alkuviikosta osallistuimme Pihlaisen Joukon kanssa paikkaneuvotteluihin Keuruulla. Meille tarjotaan lautakuntapaikoista useamman kunnan yhteisen ympäristölautakunnan alaisen ympäristöjaoston paikkaa. Tähän pelkästään ei voi olla tyytyväinen.

Mutta kolmen suurimman puolueen esitys on yksinkertainen: ota tai jätä. Kun paikat jaetaan saatujen valtuustopaikkojen mukaan, emme ole kuulemma oikeutettuja välttämättä edes yhteen paikkaan, mikäli asia menisi äänestykseen.

Neuvotteluissa esitin, että on kummallista, että kun vaaleissa suurimmat (SDP+Vas, Kesk. ja KOK+KD) hävisivät prosentuaalisesti vuoden 2004 vaaleihin nähden yhteensä 10,6 % ja pienet taas nousivat yhteensä 10,5% ei lautakuntapaikkojen määrä pienryhmille lisäänny kuin yhdellä.

Suhteellinen vaalitapa varsinaisissa vaaleissa ja uudestaan paikkojen perusteella valtuustossa, suosii suuria ryhmiä. Sen sijaan voisi olla reilumpaa, että lautakuntapaikat noudattaisivat äänestyksessä saadun prosenttiosuuden suhdetta kaikista lautakuntapaikoista.

Joka tapauksessa Vihreät aikovat näkyä poliittisessa arjessa Keuruulla tulevina vuosina tavalla tai toisella.