Suur-Keuruu aloitti kuntavaalikirjoittelun. Perjantaina lehdessä kyseltiin joiltain ehdokkailta miten Haapamäen terveyspalvelut pitäisi turvata.

En tiedä aikooko SK kysyä jossain vaiheessa vihreiltä. Tässä kuitenkin oma näkemykseni aiheesta.

Haapamäki on sen verran suuri asukasmäärältään, varsinkin yhdessä Pihlajaveden ja Riihon kanssa, ja etäisyys keskustaajamasta on vanhemmalle väestölle sen verran pitkä, että siellä pitäisi olla oma terveysasemansa. Terveysasemalla olisi esimerkiksi kahtena päivänä viikossa lääkärinvastaanotto.

Tämä tukisi omaishoitajia, vähentäisi ruuhkaa pääterveysasemalla, vähentäisi ajamista. Monin tavoin järkevämpi juttu, jonka aluksi voi hoitaa vaikka keikkalääkäreillä.

Lääkäripulaan taas täytyisi puuttua olemalla aktiivinen, sanoisin jopa röyhkeä. Lääkärituttavani kertoi, että jo nyt jotkut kunnat järjestävät tyylikkäitä reissuja ja tarjoavat monia etujä. Keuruullakin on tarjottu rantatontteja, mutta vielä tärkeämpää olisi tutustua alueeseen hyvin järjestetyllä retkellä, jonka yhteydessä voisi vaikka olla kandeja kiinnostavaa asiakoulutusta. Ylilääkärin täytyisi käydä suoraan vaikka Tampereen lääkäriopiskelijoita hakemassa koulun penkiltä.

Pidemmällä tähtäimelle kaupunki voisi kustantaa jonkun keuruulaisen nuoren koulutuksen lääkäriksi pitkäaikaisen sopimuksen ehtona.