Tämän päivän uutisissa oli sähköautoista juttu, missä kerrottiin tästä kansalaisprojektista. Kävin jokin aika sitten vastaamassa kyselyyn, mutta en perehtynyt sivuihin silloin jostain syystä. Nyt perehdyin; ja yllätyin positiivisesti.

On hienoa, että tällaista kehitystyötä tehdään kansalaisaktiivisuuden voimin! Mutta samalla se on toki surullista, että yritykset eivät ole etunenässä.

Innostuin ehkä eniten sen tähden, että sähköautojen kehityksenkin (tai kehittymättömyyden) takana tuntuu olevan jonkinlainen salaliitto. Sellaisen mahdollisuuskin aina herättää kiinnostukseni ;-) Katselin myös Youtubesta löytyvän dokumentin lähes kokonaan.

Sähköautojen energiatehokkuus on melkoisesti edellä muita. Jos energiaa kuluu vain 25 kWh/100 km täytyisi silloin polttomoottoriauton käyttää bensaa vain alle 3 litraa.

Ainoa askarruttava asia tietenkin on se miten tarvittava lisäsähkö sitten tuotetaan. Ehkä säästyneet polttoaine- ja ylläpitokulut voi sijoittaa omaa tuuli- ja aurinkovoimalaan, jolla auto ladataan.

Jos asuttaisiin kaupungissa, olisi sähköauto hyvin mahdollinen vaihtoehto uusilla litiumakuilla. Itse asiassa kävin tutustumassa Elcatin autoihin jo useampi vuosi sitten, kun yritin saada Ekokylään kimppa-autoa. Mutta henkilökohtaisiin tarpeisiin matkatyössä Elcati toimintasäde ei riittänyt.