Olen viimeiset kaksi vuotta ollut kuvattavana. Dokumentaristi Ville Grönroos on tehnyt dokumenttia, jossa perheemme on ollut keskiössä. Ville tuli jokin aika sitten näyttämään lähes valmiin filmin ensimmäistä kertaa. Vasta nyt alkoi jännittämään se, että omaa elämää ja unelmia tullaan näyttämään telkkarista. Esitys on ehkä jo tänä syksynä.

Kuluva viikko on ollut täynnä tärkeitä tapahtumia. Ennen vappua sain työssä tehtyä suuret kaupat pellettilämmityslaitteista. Asiakas haluaa siirtyä käyttämään useissa kohteissa pellettilämmitystä. Tänä keväänä pellettilämmitysala on ollut selvästi aikasempia vilkkaampaa. Omakotitaloasiakkaiden kannalta ehkä tiedot viranomaisten suunnitelmista edistää pelletin käyttöä ovat olleet osasyy. Vielä merkittävämmin varmasti vaikuttaa kevyen polttoöljyn hintakehitys; tällä hetkellä mennään jo yli 9 snt/kwh verrattuna noin 4 snt/kwh pelletillä.

Tukijärjestelmä on ironista kyllä tainnut enemmän haitata kauppaa, kuin edistää sitä. Toimivampi olisi jatkuvalla haulla ja niin, että kaupan saisi tehdä ja työt aloittaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Yrityksille TE-keskuksista saatavan toisen tukimuodon hakeminen on helpompaa. Toivon mukaan omakotiasujan tukimuoto tulee joustavammaksi.

Toinen tärkeä asia oli, että sain vanhan Seat Toledoni myytyä. Se on ollut turhana kuluna pihassa viime syksystä lähtien. Olo on huojentunut, kun ei tarvitse huolehtia enää sen myynnistä. Etuna ympäristön kannalta on se, että uusi omistaja ei taida paljon autolla ajaa ;-)